| Retete culinare | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Retete culinare Mar Iun 22, 2010 8:52 pm | |
| M-am gandit sa scriem retete culinare fie ele de post sau nu , de ce sa ne mai chinuim sa cautam prin alte parti cand putem sa ne uitam direct aici, asta cu conditita sa ma ajutati spor la scris! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Mar Iun 22, 2010 9:23 pm | |
| Sa nu ma pueti sa va scriu denumirile ca nu ma stiu Cartofi la cuptor cu carnatiSe curata cartofii si se taie felii rotunde, dupa forma cartofului si se aseaja intr-o tava , de obicei eu pun folie in tava , peste cartofii asezati frumos pun bucatele de carnati peste cartofi dar sa acopere cat de cat cartofii ,carnati sau cabanos...felii, dupa care pe deasupra inca un strat de cartofi dupa care va trebuie asa... o zamatisa vreo doua-trei oua depinde cat de grasa e zamatisa de regula e mai buna aia ma grasa marar sare se amesteca toate la un loc si se taie si mararul si se amesteca cu compozitia zamatisa, oua, sare si marar. Dupa care se toarna desupra pe cartofi si se baga la cuptor si se lasa la foc moale. daca aveti tava mai inalta puteti pune mai multe straturi de cartofi, carnati, cartofi, carnati, carofi...si asa mai departe :D eu de regula o fac simpla si iasa gustoasa de numa Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Mar Iun 22, 2010 10:19 pm | |
| Sos de mujdei nu stiu daca ii zice asa da...in fine :D Am facut maioneza...2 oua si ulei dupa ochi Am stors niste usturoi si am pus si smantana si sare , e un fel de mujdei da iasa super bun si folosim la multe, peste...carne la cuptor...orice... | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Mier Iun 23, 2010 7:12 am | |
| Ciorba de salata
Eu o fac asa... tai felii de slanina crestate. dupa care torn putin ulei in oala si prajesc slanina acolo dar nu foarte tare si torn jumatate apa jumatate lapte dupa ce da in clocot pun salata spalata, curatata si taiata sau eu o rup cu mana. Pun sare dupa gust si daca aveti smantana sau iaurt e super bun sa adaugi dupa ce fierbe salata adaugi usturoi si stingi focul, ramane mai bine mirosul si gustul decat usturoiul fiert. Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Joi Iun 24, 2010 8:05 am | |
| Snitele cu pesmet
Alegem carnea, de care vrem...din piept de pui sau din ceafa..sau muschi de porc...vita...ce preferam si ce avem...taiem feliile le batem bine , punem piper si sare pe ele, deci le pregatim. Batem ouale bine, depinde cate vrem...de cate avem nevoie... Intr-un bol punem pesmetul. Luam cate o bucata de carne si o dam prin pesmet apoi prin ou si iarasi prin pesmet si puneti la prajit, asta cu conditia sa fie uleiul incins . Dupa ce le prajiti le puteti servi langa ce doriti, orez...piure de cartofi...orice... Cu pesmet puteti face dovlecelul pane sau peste , iese bun Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Joi Iun 24, 2010 8:11 am | |
| Dovlecel pane
Se curata dovlecelul, se taie felii subtiri si se presara sare destul de multa pentru ca ei lasa apa si nu ramane atat de multa sare in ei... se lasa asa ca sa lase apa si se goleste bolul de apa...se face oua batute si se dau prin ou si prin faina apoi la prajit, se poate folosi si pesmet. Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Joi Iun 24, 2010 8:27 am | |
| Ciorbica de legume cu sau fara carne, de regula nu bag carne la ciorba de legume , sau depinde si ce legume bag. Alegeti toate legumele ... incepand de la morcov, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, conopida, ceapa, deci tot ce gasiti rosie, ardei...le razaliti si le pueti la fiert mai putin rosia , sa o pueti mai la sfarsit...si se lasa sa fiarba...daca vreti puteti taia cubulete legumele...dupa ce fierbe faceti asa... Pueti intr-un bol una sau doua linguri de faina si se pune si apa cat sa ramana cremoasa si se pune smantana una sau doua linguri cat de mult va place si se amesteca bine daca e grasa smantana e mai bine nici bucatele de smantana nu va raman pe deasupra...si se pune din apa fiarta putin in bolul cu faina si smantana si se amesteca dupa care se goleste in oala, se pune sare sau vegeta dupa gust...se mai lasa sa dea in clocot o data sau de doua ori dupa care stingeti focul si pueti patrunjel dar sa stiti ca noua ne place mult verdeata asa ca bagam nu ne jucam chiar bucatele mari. Carne merge si afumata si de pui, dupa dorinte si placeri Teodorei ii place sa manance patrunjel gol si marar asa verede, e sanatos. Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Joi Iun 24, 2010 10:32 pm | |
| Paste cu carne tocata
Se pun macaroane la fiert. Aveti nevoie de ardei gras, rosii, ceapa si carne tocata. Se pune la prajit ceapa maruntita si la fel si ardeii si rosile si se calesc putin dupa care punem si carnea tocata. Dupa care se trage la o parte. Dupa ce fier macaroanele se goleste apa de pe ele si se pune unt sau margarina pe ele sa se topeasca in voie, le amestecam numa sa aveti grija sa nu se zdrobeasca dupa care golim carnea cu legumele peste , se amesteca si se pune sare dupa gust. Eu am facut si imi plac, sunt gustoase. Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 25, 2010 3:38 am | |
| | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 25, 2010 3:39 am | |
| | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 25, 2010 3:41 am | |
| | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 25, 2010 3:44 am | |
| | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 25, 2010 3:44 am | |
| | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 25, 2010 3:45 am | |
| | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 25, 2010 3:46 am | |
| | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 25, 2010 3:46 am | |
| | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Vin Iun 25, 2010 4:04 am | |
| | |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Iun 28, 2010 8:43 am | |
| Ciorba de la Radauti17 decembrie 2009
- Trimite pe:
- [url=https://forum-cu-prietenii.forumgratuit.ro/ymsgr:im?+&msg=Ciorba de la Radauti+http://retete.eva.ro/supe-si-ciorbe/ciorba-de-la-radauti-articol-28226.html]Yahoo[/url]
- Facebook
- [url=http://twitter.com/home?status=Ciorba de la Radauti+http://retete.eva.ro/supe-si-ciorbe/ciorba-de-la-radauti-articol-28226.html]Twitter[/url]
- Mail
MAI MULT DESPRE: ceapa, ciorba de la Radauti, galbenusuri, patrunjel, smantana, telina Se mai numeste si ciorba radauteana si este, oarecum, o ciorba de burta facuta cu piept de pui. Din cantitatile de mai jos ies sase-opt portii. Ingrediente: un piept de pui fara piele, dar cu os, un morcov, o ceapa, o radacina de patrunjel, o telina mica, trei galbenusuri, 250 grame smantana (mai slaba), ardei iuti in otet, trei catei de usturoi, o lamaie. Preparare: - Curata legumele si taie-le in bucati mari, mai putin ceapa pe care o lasi intreaga. Spala carnea. Pune totul in apa (4-5 litri) pe foc, 20-30 de minute, dupa ce incepe sa fiarba. Alege bine spuma. - Dupa ce legumele si puiul s-au fiert, scoate-le pe o farfurie. Arunca ceapa. Strecoara zeama si pune supa intr-o oala curata. Taie fisii (ca bucatile de carne de burta) puiul si pune-l in supa. Striveste morcovul, telina si radacina de patrunjel cu furculita, foarte bine, si rastoarna totul in supa. Piseaza usturoiul cu un praf de sare foarte bine, pana se face o crema, si pune-l in supa (cat si daca iti place). Amesteca si lasa totul pe foc sa clocoteasca cateva minute. Potriveste de sare. Dupa gust, adauga unul-doi ardei iuti tocati fin si suc de lamaie. - Da oala deoparte. Amesteca bine galbenusurile cu smantana intr-un castron. Adauga incet patru-cinci polonice de supa amestecand ca sa nu se taie. Cand temperatura este apropiata de cea a supei, rastoarna totul in oala. - Presara patrunjel proaspat deasupra. Serveste cu ardei iuti si paine calda. Asta am facut-o de multe ori, e super! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Iun 28, 2010 8:47 am | |
| OOOO ce super...asta sigur o sa ii placa la sotul meu , iuhuuu mersi | |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Iun 28, 2010 8:54 am | |
| DROB DIN PIEPT DE PUI SI FICATEI DE PUI. 1 kg. ficatei pui un piept de pui dezosat o ceapa mai mare sare, piper, marar. 4-5 oua. Se spala ficateii si se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza cat e cazul.In alta cratita se pune la fiert pieptul de pui , se spumeaza si apoi se pune un praf de sare.Cand sunt fierte se da la o parte se scurge de zeama .Zeama de la pieptul de pui nu se arunca. Se toaca ceapa marunt si se caleste putin si se lasa sa se raceasca.Se dau prin masina de tocat ficateii si piptul de pui .Se pune apoi ceapa calita, piper , sare dupa gust , o legatura de marar tocat, ouale si apoi se amesteca .Se gusta de sare. Dupa ce sa amestecat bine se pune din zeama in care a fiert pieptul de pui cam 100 ml de zeama si se amesteca.Se pune folie de aluminiu sau hartie de copt in doua tavite de kek , se unge pe folie cu ulei si se tapeteaza cu putina faine si se impate compozitia in cele doua tavi. Se lasa la copt cam 45-50 minute la temp. de 200 grade. POFTA BUNA! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Iun 28, 2010 8:55 am | |
| Doina esti o dulce | |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Iun 28, 2010 8:56 am | |
| Ramona, are acelasi gust cu ciorba de burta, este mai ieftina decat aia, se fierbe putin fata de burta, e buna si satioasa! | |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Iun 28, 2010 8:57 am | |
| Nu sunt... sau da ...ca am mancat acum ciocolata! Sunt satula de facut mancari..... | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Iun 28, 2010 9:01 am | |
| Apai te cred, da noah...ne mai dai si noua din retele tale :D eu cand m-am maritat nu am stiut sa fac nici supa de taietei | |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Retete culinare Lun Iun 28, 2010 9:06 am | |
| Eu stiam, caci m-a pus mama sa fac de toate...era o conditie...vrei la intalnire? discoteca? fa mancarica, fa curat...nu chiar asa ca sa nu aiba ea de facut nimic...si am fost nevoita sa invat! La cozonaci a fost naspa...cand i-am facut primii , dupa ce m-am maritat...erau ca bumerangul...tari...daca dadeai cu ei ...veneau inapoi...da ma rugam sa nu ma nimereasca sa imi spaga capul In timp m-am invatat.Am mai avut si un mic avantaj...am lucrat in tineretile mele la un restaurant si ma bagam pe langa bucatari si am invatat multe. Si imi si place...dar nu prea mult, ca ce e mult strica la bucatarie la ten | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Retete culinare | |
| |
|
| |
| Retete culinare | |
|