| Dulciuri | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Dulciuri Mar Iun 22, 2010 9:04 pm | |
| Hai sa scriem si retete de dulciuri ca sunt bune....tot asa fie de post sau nu...sunt bine venite | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Mar Iun 22, 2010 9:27 pm | |
| Ciocolata de casa
Am pus 400 gr de lapte praf de la rarau, cica e mai bun acum stiu si de ce e mai bun...la laptele praf trebuie sa fie mai gras conteaza mult. Am pus o lingurita de cacao pt ca am vrut sa iasa mai alba :D Am pus cam 100 gr de margarina sau unt cum vreti Laptele l-am amestecat cu cacao si cu margarina taiata bucatele am pus deasupra. Am pus cam 4-500 gr de zahar in 150 gr apa si le-am fiert pe foc pana s-a topit zaharul si a facut spume :D si siropul asta l-am turnat putin cate putin peste lapte pana s-a omogenizat tot dar...atentie am bagat dupa ochi pentru ca daca bagati tot se face moale asa ca l-am lasat ca un aluat de paine :D si am golito pe o tava mica , eu am pus folie, puteti pune chiar si o punga ca sa nu se lipeasca de tava :D si trebuie lasata la rece cica 12 ore adica in frigider Simpla si rapida. Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Mar Iun 22, 2010 9:36 pm | |
| Blat de tort
- 4 oua - o cana de zahar - o cana de faina - un plic praf de copt - 50ml apa - 50ml ulei - vanilie - eu am ales o fiola de vanilie si un pliculet de vanilie bourbon - o lingura de coaja de lamaie
Se fierbe apa si zaharul pana se topeste zaharul si se obtine un sirop. Se bat albusurile spuma, cat de tare, apoi se adauga in fir subtire siropul. Separat se freaca galbenusurile si uleiul. Peste albusurile batute spuma cu sirop, se pun galbenusurile, vanilia, praful de copt stins cu otet, faina in ploaie si coaja de lamaie. Compozitia se toarna intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata bine cu faina. Se tine la cuptor cca. 20-25 de minute, in functie de cuptor, in principiu pana trece testul scobitorii. Blatul astfel obtinut se poate umple cu diferite creme sau folosit pentru rulade si ce va mai trece voua prin capsor. Pofta buna!
Ultima editare efectuata de catre Ramona in Mier Iun 23, 2010 7:21 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Mar Iun 22, 2010 10:04 pm | |
| Crema de ciocolata 250ml lapte, 250g zahar, 1 buc ou, 500g unt, 50g cacao, esenta de rom Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu. Cand compozitia a ajuns la fierbere se opreste focul si se raceste. Cu o lingura sau un polonic se toarna treptat peste untul spuma. Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza. Crema asta cand am inceput sa turnam peste margarina ni s-a taiat asa ca nu am mai facut asa , poate voua va iese Pofta buna!
Ultima editare efectuata de catre Ramona in Mier Iun 23, 2010 7:22 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Iun 23, 2010 7:16 am | |
| Blat de tort Scurt si la obiect 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri cu varf de faina daca vreti si o jumatate de praf de copt Se bate albusurile bine bine dupa care se presara zaharul asa pe rand si se bate bine bine dupa care se adauga galbenusurile dar de data asta nu le mai batem ci le amestecam asa de jos in sus si apoi se adauga faina. Se umple cu ce dorim Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Iun 23, 2010 7:23 am | |
| Chec
6 oua 300 gr. zahar 100 gr. ulei 1 praf de copt 150 gr. faina alba sare de lamaie
Se freaca zaharul cu albusurile, se bate cu telul pana se intareste, cu lingura de lemn se freaca galbenusurile cu uleiul si se adauga restul pe rand.
Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Iun 23, 2010 6:58 pm | |
| Crema de zahar ars
Ingrediente: -2 cani zahar -1litru lapte -10 oua -2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare: O cana de zahar se topeste si se imbraca oala .Laptele se incalzeste ,se impreuna cu cealalta cana de zahar , cu ouale si cu zaharul vanilat mixate. Compozitia se toarna in oala tapetata cu zaharul topit si se introduce la cuptor 20 de minute. Se serveste rece. Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Iun 23, 2010 7:10 pm | |
| Budinca de gris
* 500 ml lapte * 4 linguri gris * 3 linguri zahar * 1 ou * vanilie Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. cand incepe sa se ingroase dam deoparte si lasam la racit. Adaugam galbenusul si vanilia. Omogenizam. Albusul il batem spuma cu zaharul si il incorporam in compozitia de gris. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptor, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste putin deasupra. Se lasa in tava pana se racoreste apoi se rastoana pe un platou. Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Iun 23, 2010 7:28 pm | |
| Bomboane de cocos si ciocolata
* 250 g lapte praf * 100 g zahar pudra * 50 g nuca de cocos * 100 g unt * 1 lingura frisca lichida * 50 g ciocolata amaruie Amestecam la robotul de bucatarie laptele praf cu zaharul pudra,nuca de cocos,untul moale si la sfarsit frisca lichida. Daca iese prea vascoasa compozitia,mai puteti adauga 1 lingura frisca lichida. Topim ciocolata amaruie, la microunde sau la bain-marine. Formele in care vom face bomboanele, (in cazul meu hartiute pentru bomboane si un suport pentru bomboane dintr-o cutie de bomboane Milka. :)) ) se pensuleaza de cateva ori cu ciocolata topita. Dupa fiecare pensulare se baga formele la congelator, pentru cateva minute. Dupa ce-am terminat aceasta operatiune, umplem formele cu compozitia cu cocos si dam din nou la congelator pana la intarirea completa. Pofta buna! | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Iun 23, 2010 7:42 pm | |
| Delicioasele Raffaello400 gr. lapte praf 200-300 gr. pudra sau normal cum vreti, mai dulci sau nu 300 gr. nuca de cocos 200 gr. margarina sau unt Mestecati toate astea la un loc pana se omogenizeaza sa le puteti modela si dupa ce faceti bilutele le dati prin nuca de cocos. Daca iasa prea tare puteti adauga smantana. In interior daca mai vreti puteti pune fistic ca e gustos rau sau...alune proaspete si le prajiti acasa in tava dar nu foarte tare . Pofta buna! | |
|
| |
doctoresa DOC
Numarul mesajelor : 2876 Varsta : 46 Location : usa Job/hobbies : netul Data de inscriere : 02/06/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Iun 24, 2010 7:53 am | |
| Ce bunatati ai scris aici Ramo. Imi ploua in gura. O sa scriu si eu ce retete mai fac un pic mai tarziu. | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Iun 24, 2010 7:54 am | |
| De abia astept | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Iun 28, 2010 12:36 am | |
| Tort bulgarasNo ca asta e inventia mea Am facut blat de tort...ala simplu... Am luat o budinca de ciocolata si o crema la rece alba. Le-am preparat. Si pentru ca nu am avut esenta nimic am facut apa cu zahar...cat de mult...zahar... Am amestecat budinca de ciocolata cu nuca de cocos si am instalato in interiorul blatului si deasupra am intins crema alba si am razalit ciocolata neagra si am pus cat de mult deasupra ...si dupaia am aruncat cu nuca de cocos...si pe margini si a iesit ca un bulgare :D | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Iun 28, 2010 3:38 am | |
| | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Iun 28, 2010 3:39 am | |
| O ciufulita cu bulgaras in brate | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Iun 28, 2010 3:42 am | |
| | |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Iun 28, 2010 9:15 am | |
| Cine m-a pus sa ma uita aici? acum? na ca poftesc la tort! cine imi da si mie? | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Iun 28, 2010 9:18 am | |
| Euuuu :D e mai bine de jumatate mancat | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Iun 28, 2010 9:21 am | |
| Te las cu toruletul meu si ies ca ficamea nu vrea sa doarma aio...te pup si noapte buna!!! mai vorbim maine , pup, paaa | |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Iul 01, 2010 7:14 am | |
| Ramona, la crema aia de zahar ars , au ii fac un blat din 4 oua, 4 linguri de zahar si patru de faina, un zahar vanilat, il pun cand crema e facuta , mai las 10 minute la cuptor,apoi o scot si cand s-a racit dau cu cutitul in jur si pun un platou peste si rastorn .Iese un tortulet foarte racoros, se insiropeaza cu siropul de zahar ars. | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Iul 01, 2010 8:41 am | |
| Oooo bun asa...am sa mai fac...sa imi zici exact cum faci crema de zahar sunt mai grea de cap | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Sam Iul 03, 2010 3:33 am | |
| Bezele
4 albusuri 250gr. zahar 1 plic de zahar vanilat
Se bate bine albusurile pe abur si apoi treptat se pune zaharul , dupaia se pune in tava eu am pus in punga si am rupt un colt la punga si asa le-am facut :D si se lasa la cuptor cu focul mic si usa deschisa :D pana se intaresc.
Ultima editare efectuata de catre Ramona in Lun Iul 05, 2010 1:15 am, editata de 1 ori | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Iul 05, 2010 1:12 am | |
| CARAMELE INGREDIENTE:600 cc lapte300 cc frisca lichida neindulcita( nama cream) 200 gr zahar 50 gr miere de albine esenta de vanilie Se adauga toate ingredientele intr-un vas si se fierb intai la foc mare(aveti grija sa nu dea pe afara!), pana incepe sa faca balonase,dupa care se continua fierberea la foc mic amestecand continuu ca sa nu se arda sau lipeasca de cratita,cam 30 de min. Ar trebui sa obtineti o compozitie mai groasa,bineinteles care va avea culoarea caramelelor. ATENTIE:inainte sa puneti compozitia in forma,faceti proba cu o lingurita de compozitie pe care o puneti pe un pic de hartie si o dati ptr 5-10 min la congelator.Daca se poate taia apoi fara sa se lipeasca de cutit e gata daca nu mai fierbeti putin.Aceasta compozitie o punem in forma,in care am pus in prealabil hartie cerata(de copt). Si cand se mai raceste putin o dam la congelator ptr 20 min,apoi o taiem in formele dorite si impachetam fiecare bucata (daca mai ramane ceva) in hartie cerata. Astea am sa le incerc si eu | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Sam Iul 24, 2010 6:31 am | |
| Inghetata cu ciocolata100 ml lapte 50 gr zahar 2 galbenusuri esenta de vanilie 250 ml frisca lichida 100 gr ciocolata Laptele, zaharul si galbenusurile se pun la fiert la foc mic amestecand continuu sa nu se afume sau sa se formeze cocoloare. Se lasa la racit, In compozitia bine racita se incorporeaza frisca bine batuta cu vanilie si ciocolata tocata. Dupa reteta asta am facut eu doar ca in loc de esenta de vanilie am pus zahar vanilat si ciocolata am dato pe razatoare. Am facuto e superrr am facut si poze cand descarc pozele le pun sa o vedeti. Pofta buna!
Asa arata
| |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Aug 04, 2010 6:57 am | |
| GOGOSI. - 1 KG. FAINA. - DROJDIE DE BERE 50 GR. - LAPTE 350 ML. - OUA 3 BUC. - ZAHAR 150 GR. - ULEI 280ML. - ZAHAR PUDRA 100 GR. - UN ZAHAR VANILAT Se dizolva drajdia in putin lapte caldut, se adaoga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca. Dpua ce a crescut : Se pune faina ramasa intr-un castron mai mare , se pun ouale, restul de lapte caldut, zaharul, vanilia,un praf de sare , drojdia dospita, se farmanta bine si se lasa la dospit.Dupa ce dospeste se intinde pe masa foaie, se taie cu paharul si se coc in uleiul incins sau in untura.Se pudreaza cu zahar purdra . GOGOSI 2. - 1 BORCAN DE IAURT. - 1-2 OUA - 2-3 LINGURI ZAHAR - FAINA CAT CUPRINDE. - UN VARF DE LINGURITA BICARBONAT SODIU. In jumatate de borcn de iaurt se pune bicarbonatul. Restul de iaurt se amesteca , cu ouale frecate cu zaharul.Se pune cam 300 grame faina intr-un castron, apoi se pune iaurtul amestecat cu ouale si zaharul, si pe cel cu bicarbonatul, se amesteca bine, Se pune faina si se amesteca pana iese o coca nici prea subtire, nici prea groasa( mai groaasa putina decat la chek sau blaturi)Se coc in ulei incins , se ia coca cu lingura, se pudreaza cu zahar vanilinat. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Dulciuri | |
| |
|
| |
| Dulciuri | |
|