| Dulciuri | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Loredana Trandafiras
Numarul mesajelor : 1423 Varsta : 44 Location : Deva Job/hobbies : plimbarea in natura Humor : imi plac oamenii de viata Data de inscriere : 15/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Aug 04, 2010 9:09 am | |
| buna idee,dar lene-ai cucoana mare mai ales pe calduriile astea umplem congelatorul de inghetata si ne racorim si avem si desert,dar urmeaza sa facem mersi de reteta :mancare: | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Aug 05, 2010 6:29 am | |
| interesanta inghetata ta ramona :sha: vreau si eu :nerv: dar vreau si un pic de cura de slabire :07: ca trebuie |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Aug 05, 2010 7:22 am | |
| In weekend fac inghetata. | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Aug 05, 2010 7:23 am | |
| |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Aug 05, 2010 8:16 am | |
| Da da si eu si eu | |
|
| |
Loredana Trandafiras
Numarul mesajelor : 1423 Varsta : 44 Location : Deva Job/hobbies : plimbarea in natura Humor : imi plac oamenii de viata Data de inscriere : 15/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Aug 05, 2010 10:18 am | |
| suntem in zona si noi dar in cursu sapt participam la facut,cu ingrediente :mancare: | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Dulciuri Vin Aug 06, 2010 8:36 am | |
| Papanasi prajiti
Ingrediente: 300 g branza de vaci 1 ou o lingura zahar 130 g faina 1/2 pachet praf de copt o lingura gris coaja de lamaie,un plic zahar vanilat,2 picaturi esenta de rom ulei pentru prajit zahar pudra vanilat pentru pudrat smantana, dulceata (de preferat de afine)
Mod de preparare: Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul. Modelam bile(cu mana trecuta prin faina,deoarece compozitia este de consistenta moale). Le asezam pe o tava tapetata cu faina.Apasam pe mijloc pentru a obtine un orificiu( ca sa se friga uniform in interior)Incingem uleiul in tigaie,rumenim papanasii pe ambele parti. Scoatem din tigaie pe un servet de hartie apoi pudram.Servim simple sau cu smantana si dulceata de afine(sau orice alta dulceata).
Crema de zahar ars Ingrediente: 10 oua,350gr zahar,1l lapte,2 pliculete zahar vanilat,3 linguri faina,esenta de rom
Mod de preparare: 1.Intr`o craticioara inalta pui jumatate din zahar si il caramelizezi la foc mic.Inclini craticioara in toate directiile astfel incat peretii ei sa fie imbracati in caramel. 2.Bati ouale cu restul zaharului cu zaharul vanilat si esenta de rom pana se topeste zaharul.Pui trei linguri de faina si mesteci bine sa nu fie cocoloase,apoi adaugi laptele rece putin cate putin,mestecand continuu,pana cand il termini si se omogenizeaza compozitia. 3.Torni compozitia in craticioara imbracata`n caramel si`o dai la cuptor la foc mic intr`un alt vas plin cu apa fierbinte timp de 1h si 30min. Se lasa la frigider pana a doua zi,cand se rastoarna pe un platou si se serveste cu frisca sau fructe.Pofta buna! |
|
| |
Loredana Trandafiras
Numarul mesajelor : 1423 Varsta : 44 Location : Deva Job/hobbies : plimbarea in natura Humor : imi plac oamenii de viata Data de inscriere : 15/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Vin Aug 06, 2010 11:01 am | |
| ralu da stiu ca nu te joci cand vine vb de papa,doinita la fel inca o data multumiri pt idei | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Dulciuri Vin Aug 06, 2010 8:13 pm | |
| mama cand vine vorba de papa imi vine sa o iau la sanatoasa ,mam saturat de stat la cratita :bici: |
|
| |
Loredana Trandafiras
Numarul mesajelor : 1423 Varsta : 44 Location : Deva Job/hobbies : plimbarea in natura Humor : imi plac oamenii de viata Data de inscriere : 15/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Sam Aug 07, 2010 6:14 am | |
| te cred la 3 pitici in crestere si un pui mai mare.... | |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Sam Aug 07, 2010 7:44 am | |
| Raluca si mie imi vine sa dispar de acasa, cand vine intrebarea: CE MANCAM? SAVARINE: BLATUL: -6 oua -6 linguri zahar -4 linguri faina -3 linguri pesmet. Umplutura: -250 ml. frisca HULALA -cateva picaturi de lamaie -un gem de preferar de visine( ceva mai acrisor si aromat) Sirop: -700 ml apa -7 linguri de zahar -vanilie sau ron esenta. Aceasta compozitie este pentru 10 savarine, in forme din comert pentru ele. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma cu un praf de sare.In albusuri se pun 3 linguri de zahar si se bat pana se topeste zaharul. Galbenusuriel se freaca cu celelalte 3 linguri de zahar, pana se topeste zaharul si se face ca o crema.Se amesteca apoi albusurile si galbenusurile.Se pune faina se mesteca cu o lingura de lemn(nu mixter -metal)apoi se pune pesmetul si se amesteca.In formele de savarina se pun hartii din alea de prajituri unse cu ulei.Se pune compozitia in cele 10 forme, se pun pe o tava si se baga la cuptor la foc potrivit cam 20 minute.In timpul acesta se bate frisca, se punecateva picaturi de lamaie si se baga la rece.Se face siropul .Dupa ce s-au copt savarinele, se scot si se pun pe un platou, cand se racoresc se taie capacul de sus se insiropeaza putin se pune frisca, apoi capacul se pune iar sirop si gem ca MOT! In platou se pune putin sirop ele isi mai trag sirop si se baga la rece. Maine le fac si eu, am mancat la o prietena a mea si sunt super!!! | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| |
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Dum Aug 08, 2010 10:26 am | |
| Doina ma faci sa ud tastatura si dupaia cu ce mai scriu??? multumim pentru retete poate o sa iti mai faci timp si mai scri cate ceva | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Aug 09, 2010 6:58 am | |
| numai gandul la ele am ,la savarinele lui doina :lol!: |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Aug 09, 2010 8:19 am | |
| Am facut savarinele.Au iesit super, se fac foarte usor. Raluca, eu fac mancare ....daca nu in fiecare zi, la doua zile garantat.... | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Aug 09, 2010 8:21 am | |
| esti o gospodina si cred ca savarinele sunt tare bune ,cand voi incerca si eu reteta iti voi spune :[tim:]: |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| |
| |
Loredana Trandafiras
Numarul mesajelor : 1423 Varsta : 44 Location : Deva Job/hobbies : plimbarea in natura Humor : imi plac oamenii de viata Data de inscriere : 15/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Lun Aug 09, 2010 9:02 am | |
| se vede unde sunt copii mai multi in fam si mai ales si mari se cunoaste ca nu stam in fata lor cu orce ma refer ca se gateste nu gluma | |
|
| |
Loredana Trandafiras
Numarul mesajelor : 1423 Varsta : 44 Location : Deva Job/hobbies : plimbarea in natura Humor : imi plac oamenii de viata Data de inscriere : 15/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Mar Aug 10, 2010 5:51 am | |
| ralu chiar vrei sa ne termini ....myami...daca ar avea cine sa le faca.... | |
|
| |
doinabita norocul incepatorului
Numarul mesajelor : 176 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Aug 11, 2010 6:38 am | |
| Super desertul, o sa il fac si eu. | |
|
| |
Loredana Trandafiras
Numarul mesajelor : 1423 Varsta : 44 Location : Deva Job/hobbies : plimbarea in natura Humor : imi plac oamenii de viata Data de inscriere : 15/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Vin Aug 13, 2010 9:41 am | |
| fie ce-o fi dar pe caldurile astea tot inghetata sa fie din plin la frigider si nu mai trebuie nimic sau un bol de lubenita facuta cuburi tot de la frigider....si se spune ca sapt viitoare va fi si mai cald dar nu-i nimic ca gasim noi modalitati sa ne racorim.ma gandeam la doinita ce zicea ca la pranz se baga la racoare..la casa da racoare stiu cand merg la tara ca-i pestera la bloc dezastru cand se incing placile.eu la pranz las si jaluzelele exterioare sa se racoeasca ca dupa 14 bate soarele pana seara la noi,dar ne descurcam :guiness: | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Feb 24, 2011 5:21 am | |
| sosul de ciocolata din:
4 linguri cacao 2 linguri zahar 50 g unt 1 pahar apa
Cacaoa o amestecam cu zaharul si o "desfacem" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit. | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Feb 24, 2011 5:22 am | |
| marți, 18 ianuarie 2011 Prajitura Kinder Pingui
Aceasta reteta am mai preparat-o cu ceva ani in urma ( pe vremea aceea nu cred ca faceam poze la mancare :)) ) Chiar nu mai stiam daca mi-a placut atunci sau nu, asa ca am decis sa o refac pentru o mai buna aducere aminte. :)) Blat:5 oua 100 g zahar 30 ml lapte 140 ml ulei 50 g gris macinat fin 40 g cacao 70 g faina 2 linguri de miere 1 lingurita de praf de copt 1 plic zahar vanilat Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si grisul si se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza apoi usor in compozitie. Compozitia se imparte in 2 parti si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, in jur de 15 minute fiecare. Posibil si mai putin, in functie de cuptor. Foile se lasa la racit pe un gratar, fara a scoate hartia. Crema:400 ml smantana dulce pentru frisca 2 linguri zahar 2 linguri lapte condensat5 g gelatina esenta de vanilie Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri cu apa rece. Smantana rece se bate pana incepe sa se "lege", moment in care adaugam zaharul si mai batem putin. Gelatina o topim la microunde, apoi o amestecam cu laptele condensat, amestecand repede si energic, sa nu se formeze cocoloase de gelatina. Turnam peste frisca batuta si omogenizam. Trebuie sa obtinem o crema pufoasa, care nu curge. Glazura 1:60 g ciocolata amaruie 35 g unt 1 lingura ulei 1 lingurita apa Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul, apa si uleiul. Omogenizam si lasam la racit. Glazura 2:100 g ciocolata amaruie 50 g unt 50 ml frisca lichida Procedam intocmai ca si la glazura 1. Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema, se niveleaza, apoi se toarna usor glazura 1. Se niveleaza cat mai bine si se da prajitura la congelator pentru cateva minute, pana se intareste ciocolata. Se pune apoi restul de crema, se acopera cu cel de-al doilea blat. Se toarna deasupra glazura 2 si se niveleaza. Se da la rece pentru cateva ore. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si incalzit in apa fierbinte sau in flacara de la aragaz. | |
|
| |
Ramona Admin
Numarul mesajelor : 6125 Varsta : 42 Location : Deva Job/hobbies : indragostita Humor : sunt mama de pisicuta Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Feb 24, 2011 5:24 am | |
| Tort Amandina
Trebuie sa incep prin a multumi tuturor prietenilor si cititorilor mei fideli care ieri de ziua Sf Mihail si Gavril, m-au felicitat si urat asa cum au putut ei mai bine. Unii dintre ei mi-au facut si cadou cate un vot la concursul Hapi Hap, ceea ce m-a bucurat mult, la fel cum m-au bucurat si urarile de "la multi ani" primite din toate colturile lumii. Multumesc foarte mult si va servesc cu o feliuta de tort. E virtual, din pacate. Pentru blat:6 oua 6 linguri zahar 3 linguri ulei 30 g cacao 6 linguri faina esenta de rom 1 praf de copt Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pun cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit apoi se taie in 3. Pentru crema:250 g margarina Rama Maestro 200 g zahar 4 linguri cacao 2 galbenusuri 50 ml coniac Se topeste margarina partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste. Adaugam cacaoa, galbenusurile unul cate unul si la sfarsit coniacul. Sirop:50 g zahar 1 plic cappucino cu rom ~100 ml apa Apa se fierbe cateva minute cu zaharul. Se da deoparte, se adauga praful de cappucino si se omogenizeaza. Se lasa la racit. Glazura:150 g ciocolata amaruie 50 g unt 100 ml frisca lichida Ciocolata rupta bucati mici se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit. Crema se imparte in 2 parti si se repartizeaza intre blaturile bine insiropate. Se da la frigider minim jumatate de ora, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta. Acest tort se poate transforma foarte usor in prajitura Amandina, daca veti coace blatul in tava dreptunghiulara. ;) | |
|
| |
Loredana Trandafiras
Numarul mesajelor : 1423 Varsta : 44 Location : Deva Job/hobbies : plimbarea in natura Humor : imi plac oamenii de viata Data de inscriere : 15/06/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Joi Feb 24, 2011 8:49 pm | |
| bun bun poate fac si eu una la sf de sapt :hopa: | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Dulciuri | |
| |
|
| |
| Dulciuri | |
|